Колона – Cайт громадської журналістики

Чи реформувалися ЗМІ Чернівецької області?

Станом на 1 січня 2019 року усі державні і комунальні друковані засоби масової інформації України, і звісно ж Чернівецької області повинні були реформуватися, а отже стати незалежними у фінансовому, матеріальному плані від органів державної влади, яка мала можливість впливати на редакційну політику цих ЗМІ.

Закон про реформування комунальних і державних ЗМІ набув чинності у 2016 році, а отже для того щоб реформуватися та стати незалежними ЗМІ та їхні колективи мали 2 роки. Яким ЗМІ Чернівецької області це вдалося дізнався журналіст сайту громадської журналістики.

Згідно даних Державного комітету телебачення і радіомовлення України у Чернівецькій області повинні були реформуватися 14, реформувалися 12.

Пройшли процедуру реформування такі видання як “Голос краю” (м. Заставна), “Вільне життя” (м. Кіцмань), “Карпати”  (смт. Путила), “Чернівці” (Чернівці), “Вижницькі обрії” (м. Вижниця), “Рідне слово” (смт. Кельменці), “Слово правди” (м. Новоселиця),  “Дністрові зорі” (с. Сокиряни), “Хотинські вісті” (м. Хотин), “Новий день” (смт. Глибока), “Рідний край” (м. Сторожинець), “Сокиряни-сім днів” (м. Сокиряни).

За даними Держтелерадіо станом на 30 грудня 2018 року не реформувалися видання  “Gazeta “De Herta“, яке видається румунською мовою та редакція Новоселицької міської газети КП “Новоселиця“. Слід зазначити, що дані Держтелерадіо могли вчасно не оновитися стосовно даних видань, і можливо їм вдалося реформуватися в останній момент. Про те, якщо видання цього не зробили вони не повинні отримати реєстрацію на 2019 рік, а отже не мають права здійснювати своєї діяльності.

Exit mobile version