Колона – Cайт громадської журналістики

Банк Хрещатик збанкрутував. Що робити клієнтам банку?

банк хрещатик збанкрутував - що робити його клієнтам?

Як повідомили в НБУ, банк Хрещатик збанкрутував 5 квітня, але, наприклад, тернополянам цього не пояснили, і вони далі штурмують банківську установу. Що робити клієнтам Хрещатика?

Банк Хрещатик збанкрутував, юридичною мовою це означає, що Нацбанк визнав його неплатоспроможним. Про це на сайті Нацбанку повідомили ще 5 квітня, проте навіть сьогодні вкладники Хрещатика намагаються забрати свої гроші з відділень у Тернополі.


Деякі видання повідомляють про паніку серед мешканців українських міст, які свого часу внесли гроші на рахунки банку, або які отримували з його допомогою соціальні виплати.

Що ж робити вкладникам та пенсіонерам? Нацбанк може повернути кошти вкладникам, які тримали в Хрещатику не більше двохсот тисяч гривень. За роз’ясненнями цієї процедури варто звертатися до відділень НБУ. Пенсіонери та люди, що отримують інші соціальні виплати, будуть переведені на обслуговування в інших банках. Зокрема відповідні заяви рекомендують писати в UniCredit Bank.

Як раніше повідомлялося, у зв’язку з банкрутством Хрещатика тисяча власників Картки чернівчанина тепер не зможуть користуватися своїми картками. Видачею нових карт буде займатися Ощадбанк, проте наразі вони ще не виконали замовлень своїх клієнтів.

Exit mobile version