Колона – Cайт громадської журналістики

Алкоголь в помірній кількості підвищує імунітет людини

Останнє дослідження вчених доводить, що помірні дози алкоголю можуть активувати імунітет людини, змусити його сильніше боротися з інфекціями і хворобами. Дані були опубліковані в журналі Vaccine. Вчені провели досвід за участю 12 макак. Спочатку все отримували алкоголь в якості добавки. Незабаром була зроблена перша щеплення від віспи. Далі тварин розділили на дві групи.

Перша група отримувала алкоголь, а друга – солодку воду.Через певний час мавпам знову зробили щеплення. Вчені відзначили, що після першої вакцинації отримані результати були однакові серед усіх мавп. Сильно питущі мавпи мали знижений імунний відповідь на інфекції.Однак, ті мавпи, які отримували обмежена кількість алкоголю, мали підвищену резистентність проти хвороби. Вчені припускають, що алкоголь здатний надавати подібний вплив, якщо їм не зловживати. Відзначимо, що дослідження носить ознайомчий характер.

Дані можуть бути як спроектовані на людину, так і не мати з ним нічого спільного.Варто завжди пам’ятати, що алкоголь у великій кількості шкідливий для організму і є причиною багатьох захворювань.

Exit mobile version