Колона – Cайт громадської журналістики

На Львівщині призупинили незаконний видобуток гравію

Працівниками Управління захисту економіки у Львівській області було призупинено незаконний видобуток корисних копалин.

Правоохоронцям вдалося затримати чотирьох жителів Сколівського району, під час видобування корисної копалини, а саме піщано-гравійного компоненту. Видобування відбувалося в заплавах та руслах річки Бутивля у Сколівсьму районі. У чоловіків не виявилося документів котрі б підтверджували законність видобування будівельної сировини.

Для видобутку та завантаження корисної копалини зловмисники використовували екскаватор «Caterpillar», а для перевезення видобутої породи у них було три вантажні автомобілі марки « КрАЗ».

Правоохоронцям вдалося становити, що зловмисники займалися видобуванням корисних копалин які належать до загальнодержавного значення. Також слід зауважити, що видобуток корисних копалин заборонений в руслах і заплавах річок, згідно діючого природоохороного законодавства України.

За даним фактом правоохоронцями уже відкрито кримінальне провадження, згідно част. ІІ ст. 240 КК України.Згідно данної статті зловмисники можуть бути позбавлені волі на термін до 3-ох років, також, згідно цієї статті передбачений штраф від чотирьохсот до сімсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, крім цього моживе обмеження волі на строк до трьох років.
На даний момент правоохороними органами проводиться досудове рослідуваня, та встановлюється яку суму збитків було завдано державі.

 

Exit mobile version