Колона – Cайт громадської журналістики

Дружба між чоловіком і жінкою, чи існує вона?

Дружба – що це за субстанція? Мабуть, кожен дає своє визначення даного поняття. І, найцікавіше – кожен буде правий!

Джерело: cikavo-znaty.com Згідно Вікіпедією: «Дружба – це безкорисливі особисті взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, загальних інтересах і захопленнях. Обов’язковими ознаками дружби є довіра і терпіння ».

А чи є дружба між чоловіком і жінкою? Адже між ними цілком можуть існувати і симпатія, і довіру, і терпіння, і, звичайно, загально інтереси і захоплення. Думки з цього питання в корені розходяться. Уже багато років психологи, так і прості обивателі ведуть суперечки щодо даного питання. І що ж? Який результат цих багаторічних суперечок? Власне, неоднозначний.

Отже, думки фахівців в області психології і учасників опитувань можна розподілити на чотири групи:

Перша група, схильна наполягати на тому, що дружби між чоловіком і жінкою немає і бути не може. Мотивують учасники даної групи своє переконання тим, що між представниками протилежних статей виникає сексуальний потяг, а воно не входить в поняття дружби. «Як можна дружити з людиною, яку ти пристрасно бажаєш?» – Ніби відповідають вони питанням на питання. З одного боку, звучить переконливо, але з іншого …

… А з іншого боку, представники другої групи переконані, що саме сексуальний потяг може зіграти свою роль в дружбі між партнерами. На жаль, не всі пари, провівши ніч любові і пристрасті, здатні дружити далі так само, як вони дружили до інтимної близькості. З’являються ревнощі, слабшає довіра, а це дружбі дуже шкодить. Але є пари, які можуть з упевненістю сказати, що вони друзі – друзі для сексу. Їм добре разом в ліжку, але нічого більшого один від одного їм не потрібно. Вони не збираються йти рука об руку в світле майбутнє і створювати спільний осередок. Вони живуть сьогоднішнім днем ​​і насолоджуються молодістю, симпатією один до одного і неповторним сексом.

Представники третьої групи вважають, що дружба між хлопцем і дівчиною (чоловіком і жінкою) існує, але … Але лише коли один партнер відчуває симпатію до іншого, а інший дотримується дистанції, не дозволяючи відносинам переходити з дружніх в сексуальні. Погодьтеся, що грань такої дружби дуже тонка, і в будь-який момент вона може бути зруйнована. Недарма існує жарт, що дружба поміж чоловіком і жінкою поступово слабшає з настанням темряви. Сюди ж сміливо можна віднести і веселе проведення часу, яке супроводжується розпиванням алкогольних напоїв і повної відчуженістю від буденної суєти. У такій обстановці дуже важко зберігати цю саму дружбу, якщо твій друг / подруга тобі симпатичний. Хоча є пари, які домовилися ніколи не переступати заборонену межу, і їм вдається дружити роками, навіть десятками років, залишаючись самими близькими по духу людьми.

І, нарешті, четверта група вважає, що дружба можлива після відносин. Так і хочеться знову посперечатися! Поясніть, як можна залишитися з людиною друзями після того, як, скажімо, ви прожили з ним в законному шлюбі 5-10-15 років? Особисто я, розумом це прекрасно розумію, але чи так це легко виходить на практиці? Тільки уявіть, ваш колишній партнер (неважливо: хлопець чи дівчина), з яким ви розійшлися кілька років тому, став вашим другом / подругою. Але дружба передбачає довіру і якусь відвертість між партнерами. А значить, ваша колишня половинка може прийти і розповідати вам про свою справжню пасії. Яка ваша реакція? Чи зумієте ви поводитися як справжній друг, тобто давати об’єктивні поради і щиро радіти? Не поспішайте відповісти ствердно! Краще подумайте на хвилинку і промовчите, щоб не давати чесної відповіді.

Як би там не було, але я вважаю, що дружба поміж хлопцем і дівчиною можлива, але як довго вона триватиме – вирішувати лише їм двом! Не варто забувати і про те, що з друзів часто виходять дуже щасливе подружжя! А що ви думаєте з цього питання?

Exit mobile version