Колона – Cайт громадської журналістики

Хобі та інтереси: яких помилок слід уникати?

У багатьох з нас вже є те чи інше хобі, або ті чи інші захоплення. Наприклад, хтось займається колекціонуванням старовинних монет, хтось вважає кращим рукоділля, а комусь по душі ходити на театральний гурток. Як би там не було, хобі та захоплення – штука корисна. Мало того, що вони допомагають позбутися від рутини, яка кожен день буквально «з’їдає» нас, так ще й отримати позитивні емоції, гарний настрій, а в деяких випадках – навіть прибуток. Однак більшість людей вибирають для себе хобі і захоплення, не з бажання отримати гроші, а тому, що воно приносить, перш за все, задоволення від життя. А це дуже і дуже важливо!

Багато, але далеко хто не всі, визначилися зі своїм хобі або захопленням, вже досить таки давно. Інші ж, знаходяться в пошуках, які можуть затягнутися на дуже довгий час. А іноді буває і таке, що людина начебто і знайшла собі захоплення, але задоволення і радості воно не приносить, а лише забирає час і сили. Неприємно, чи не так ?! Але як цього уникнути? Які помилки слід уникати, перебуваючи в пошуках хобі? Про це і піде мова сьогодні. Отже, перейдемо відразу до справи. Ось ряд подібних помилок.

Ви займаєтеся справою, яка не запалює Вас особисто. Тобто, простіше кажучи, захоплення, яке Ви вибрали для себе, не підходить саме Вам, не дає ніяких позитивних емоцій. Воно може бути популярним і навіть приносити дохід, але якщо воно не буде приносити задоволення, то, значить, таке хобі Вам просто не підходить. Потрібно шукати далі.

Джерело: tvoemisto.tv

У Вас немає здібностей до цієї справи. Буває і таке, що ми захоплюємося тією чи іншою справою, намагаємося в ньому досягти успіху, але у нас це все ніяк не виходить. А все тому, що у нас просто немає здібностей до цієї справи. Виберіть для себе таке захоплення, яке у Вас буде йти на «ура», і тоді Ви зрозумієте, що помилялися раніше, забувши про власні здібності і можливості.

Корисні, універсальні поради на всі випадки життя

Ви не знайшли свою унікальність. Простіше кажучи, Ви не знаєте свій творчий хист, не розумієте, що може Вас зацікавити, і живете безцільно. Тоді Вам навіть хобі допомогти не зможе. Потрібно знайти самого себе, розібратися в собі, і тоді Ви почнете отримувати задоволення від усього життя, а не тільки від хобі.

Справа, якою Ви захоплені – не затребувана. Буває і таке, що хобі, якому ми приділили стільки сил і уваги, не потрібно нікому крім нас. З одного боку це не проблема, якщо воно приносить нам задоволення, але з іншого, неможливість поділитися з людьми, чим займаєшся так захоплено, часом пригнічує і дає лише негатив.

Ваше хобі занадто затребуване в суспільстві. Зворотний бік медалі, це коли ми займаємося хобі для самих себе, але розуміємо, що воно занадто затребуваним і все більше людей претендують вибити у нас з рук пальму першості. Природно, нас це почне дратувати, і задоволення від хобі ми вже отримувати не будемо.

Ви не готові діяти. Не готові просто змінити своє життя, і зробити його більш щасливим. Виною тому може бути низька самооцінка, невпевненість у собі, небажання або неможливість прислухатися до свого внутрішнього голосу. Ви повинні зрозуміти, що з цим потрібно боротися, і тоді напевно знайдете собі справу до душі, яка буде приносити лише радість.

Якщо уникати всіх цих помилок, то дуже швидко Ви знайдете собі хобі або захоплення, про яке Ви по праву зможете сказати «Це моє!». І тоді задоволення від заняття улюбленою справою, не знатиме меж. Успіхів у Ваших пошуках!

Exit mobile version