Колона – Cайт громадської журналістики

Як підвищити рівень прогестерону народними засобами

Гормон прогестерон вчені називають «прабатьком». Саме він – одна з основ жіночого здоров’я і здатності до продовження роду.
У жіночому організмі прогестерон відповідає за розвиток вторинних статевих ознак, регулює відкладення і переробку підшкірного жиру, а також місячний цикл. Крім того, прогестерон вкрай важливий для нормального перебігу вагітності, адже при його недостатності відбувається викидень.

Для підтримки рівня прогестерону у вагітних лікарі часто призначають синтетичні препарати. Однак засвоюваність екзогенного (чужорідного для організму) гормону – досить спірне питання.
Як підвищити вироблення тестостерону в організмі, не вдаючись до медикаментів? Для цього будуть корисні корекція раціону і траволікування.

Продукти для підвищення рівня прогестерону

Сама по собі їжа гормонів, звичайно, не містить. Однак є продукти, що стимулюють вироблення прогестерону. До них відносяться:
– Авокадо, малина, чорноплідна горобина,
– Зелені і чорні оливки,
– Курячі і перепелині яйця,
– Горіхи і насіннячко (гарбуза, соняшнику),
– Незбиране молоко і кисломолочні продукти.

Слід пам’ятати, що для синтезу гормону організму необхідний холестерин. Тому неодмінно включайте в харчування м’ясо і білки в достатній кількості. Також потрібно подбати про достатню кількість отримуваних вітамінів С, Е і Р – для цього їжте хліб, картоплю та рибу.
Прогестагенних ефект також надають деякі спеції, такі як: чебрець, куркума, материнка, каррі.
Ще одна важлива порада: не купуйте продукти в пластиковій тарі! Для виготовлення навіть харчового пластика використовується мономер бісфенол, здатний проникати в їжу і відкладатися в організмі. Згодом бісфенол надає естрогеноподібну дію, перешкоджаючи нормальному виробленню прогестерону.
З цієї ж причини слід уникати розігрівання їжі, вміщеній в пластиковий посуд, в мікрохвильовій печі.

Трави для підняття рівня прогестерону

Народна медицина також пропонує відвари трав для збільшення вироблення прогестерону.
Рослини, що покращують вироблення гормону: подорожник, манжетка, верболіз, червона щітка, листя малини. Використовувати ці відвари потрібно починаючи з другої половини циклу щомісяця, припиняючи прийом одночасно з початком місячних.
Якщо рівень прогестерону у вас знижений, слід уникати таких трав: м’ята, солодка, червона конюшина.

Exit mobile version