Колона – Cайт громадської журналістики

10 продуктів, які покращать вигляд вашої шкіри взимку

Джерело:Tassphoto.com

Взимку шкіра сохне, тріскається і червоніє від морозу.Підтримувати її в хорошому стані можна не тільки косметичними засобами, але і за допомогою здорового харчування. «РБК Стиль» – розповідали про 10 продуктів, які допоможуть вашій шкірі виглядати здоровою всю зиму.

Морква

У моркві міститься вітамін А – антиоксидант, блокуючий вільні радикали і допомагає запобігти появі дрібних зморшок і нерівного кольору обличчя. Крім того, у ньому є вітамін С, який сприяє виробленню колагену, відповідального за еластичність шкіри.

Зелений чай
Цей напій багатий антиоксидантами, а також має протизапальну дію і покращує приплив крові.
Коричневий рис
Продукт багатий харчовими волокнами і вітаміном B, який покращує колір обличчя і сприяє зволоженню і підвищенню еластичності шкіри.
Авокадо
У авокадо міститься велика кількість вітаміну E, котрий сприяє захисту від старіння і збагаченню її киснем. Крім того, з м’якоті авокадо можна робити маску для обличчя.
Оливкова олія
Оливкова олія багата на вітамін Е, що сприяє загоєнню невеликих ушкоджень, перешкоджає появі дрібних зморшок і підвищує пружність шкіри.
Вода
Вода зволожує і живить клітини шкіри. Без достатньої кількості вологи шкіра стає сухою і лущиться.
Мускусна диня
Мускусна диня містить велику кількість вологи, що корисно для шкіри. Крім того, в ній є каротиноид зеаксантин, що захищає шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів.
Капуста калі
Капуста калі містить велику кількість вітаміну С, сприяючого еластичності.
Томати
Дослідники з Манчестерського і Ньюкаслського університетів у Великобританії з’ясували, що дієта, що містить велику кількість томатів, сприяє уповільненню старіння шкіри від сонця. Зокрема, в томатах є лікопін – натуральний пігмент, який відповідає за захист від ультрафіолетових променів. Крім того, вживання цього продукту веде до вироблення проколагену, відповідального за еластичність.

Сардини

Жирна риба, наприклад сардини або лосось, містить велику кількість жирних кислот омега-3, що благотворно впливають на стан шкіри. Зокрема, вони гальмують процес старіння, відновлюють синтез колагену, а також допомагають боротися з різними висипаннями на обличчі.

Exit mobile version