Колона – Cайт громадської журналістики

14 СЛІВ, ЗНАЧЕННЯ ЯКИХ РОЗУМІЮТЬ ТІЛЬКИ СПІВРОБІТНИКИ GOOGLE

У Google працює 40000 співробітників, але всі вони говорять однією мовою, в якому іноді попадаються зовсім незрозумілі для сторонніх людей слова.

Plex

Так скорочено називають штаб-квартиру корпорації з назвою Googleplex, яка знаходиться на території Кремнієвої долини в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія.

GBike

Засіб пересування по кампусу . Велосипед GBike відомий завдяки своєму зовнішньому вигляду – фарбуванні у звичні для Google червоний, жовтий, зелений і синій кольори.

Stan

Прогулюючись по «гуглплексу», можна побачити статую тиранозавра по ім’я Стен. Статуя стоїть в кампусі як нагадування, щоб Google ніколи не стала динозавром. Принаймні, така теорія призначення Стена.

Noogler

Так в компанії називають новачків, а звучить слово як «ньюглер». Їх легко визначити по різноколірних шапочкам з пропелерами, які видають кожному новенькому.

Gayglers

Членів і прихильників ЛГБТ-спільноти називають «гейглерамі».

Greyglers

Грейглери (не плутати з гейглерамі) – співробітники Google старше 40 років. Така назва пов’язана з сірим кольором сивини. Серед найвідоміших «грейглеров» – один з батьків інтернету Вінтон Серф.

Xoogler

Ними називають колишніх співробітників Google. Термін для покинули компанію є скороченням від ex-Googler і вимовляється як «зуглер».

Googlegeist

Так називають щорічне опитування співробітників відомого бренду, на якому вони оцінюють керівників і задоволення роботою в цілому. У той час, як більшість співробітників ухиляються від опитувань HR, більше 90% «ґуґлерів» заповнюють Googlegeist.

Perf

Скорочення від Performance Review. Співробітники ставлять собі мету і намічають ряд піддаються кількісній оцінці результатів, які допоможуть їм досягти цієї мети. Виконавчий директор корпорації робить те ж саме для всієї компанії. Performance Review відбувається раз на рік і визначає зліт або падіння співробітників в наступному році.

TGIF

Крім того, що це абревіатура Thank God It’s Friday, так само називається щотижневий мітинг, що проходить по четвергах. Зустріч триває годину і саме там «ньюглери» отримують свої смішні різнокольорові шапочки.

Jolly Good Fellow

Fellow називають найбільш цінних інженерів Google. Jolly Good Fellow на російську мову Google перекладає як «веселий добрий малий». Така кличка у співробітника кампанії Чейд-Мен Тана, робота якого робити колег щасливими.

Tech Stop

Кодова назва «Гуглівского» IТ-відділу. Хлопці з Tech Stop лагодять комп’ютери співробітників компанії і присутні в кожному офісі Google по всьому світу.

20% time

Google дозволяє співробітникам проводити 20% часу за роботою над чимось не пов’язаним з прямими обов’язками. У такий час «гуглери» придумали такі продукти, як Gmail, Google News і AdSense.

GUTS

Це зовсім не кишки, як можна було б перекласти дослівно. GUTS – це абревіатура Google Universal Ticketing Systems. Система допомагає співробітникам повідомити про проблеми, якими може зайнятися компанія.

FixIts

Спочатку FixIts були способом для співробітників Google зосередити увагу на другорядних питаннях. Спочатку це були 24-годинні змагання, але FixIts перетворилися на короткі «кулеметні черги» з очищення накопичилися проектів.

Exit mobile version