Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Допоможи маленьким дітям побачити світ навколо себе!
    Головне зображення ілюстративне

    Поради

    Як навчитися не переживати та не нервуватись?

    Чому я переживаю? Чому я нервую?

    Багато хто задає собі це питання коли приходять у відчай, оскільки не можуть впорається з ситуацією у них ситуацією. Що ж робити? Як же бути? Найчастіше у нас виникають труднощі, з якими ми не можемо впоратися. Це відбувається тоді, коли ми виходимо із зони комфорту, тобто робимо те, чого раніше не робили. Природно у нас виникають проблеми, оскільки ми цього ніколи раніше не робили і у нас немає такого досвіду, який би дозволив нам в найкоротші терміни впорається з виниклою проблемою. По-хорошому цього не уникнути, тільки накопичений досвід допоможе нам справлятися з переживаннями, а так само не повторювати тих помилок, які ми вже робили в минулому.

    Але, вихід із зони комфорту – це не єдине, що змушує нас нервувати. Є також чинники, які впливають на нас із зовні. Тобто відбувається зворотна ситуація, не ми робимо щось, що змушує нас переживати, а в зовнішньому світі відбувається щось, що надає на нас безпосередній вплив. Чи впорається з цим також допоможе лише досвід. Рано чи пізно з нами можуть трапиться такі неймовірні речі, про які ми раніше і подумати не могли. Тому не можна бути морально до всього і завжди готовим.

    Джерело: np.pl.ua

    Чи можна взагалі не нервувати?

    З ймовірністю 99.9% – ні. Ви спокійно можете поставитися до тих негативних подій, які не зачіпають вас як особистість і вас як «вашу сім’ю». Якщо раптом, десь, далеко-далеко впаде літак і загинуть сотні людей це може не викликати у вас ніяких емоцій. І це нормально, ви не можете і не зобов’язані переживати за всіх, співчувати всім і кожному. Інакше тільки з цих емоцій і складатиметься ваше життя. Це зовсім не означає, що ви не повинні допомогти бабусі перейти через дорогу або підказати дорогу заблукалому. Співчувайте і допомагайте оточуючим – це добре, по-людськи. Але, не ставте ці співпереживання на перший план вашого самопочуття.

    Тепер щодо вас самих. Якщо в біду потрапить ваша кохана людина або ви самі (не дай Бог звичайно) рівень ваших переживань буде дуже високий. Однозначно ви будите переживати, це нікуди не дінеться. Тут я можу порадити лише навчитеся «брати себе в руки» – тверезо оцінювати ситуацію і діяти швидко і без зволікання щоб усунути негативні наслідки як можна швидше.

    Нервові клітини не відновлюються

    Про це ви теж напевно знаєте. Чим більше ви переживаєте, тим більше розхитується ваша нервова система. І чим далі це буде заходити, тим гіршого буде вплив на ваше здоров’я. Ви станете запальні, знервовані, про таких кажуть: «краще його не турбувати зайвий раз», почнуться прийоми заспокійливих препаратів і походи до лікарів .. У будь-якому випадку стреси і переживання чинять негативний вплив на ваш організм, навіть на той же імунітет.

    Як же бути? Як зберегти свої нерви і здоров’я?

    Ви повинні розуміти, що не можна тримати в собі всі емоції, потрібно давати їм вихід, це критично важливо. Знайдіть такий варіант виходу емоцій, який би найменш шкодив вам і вашим оточуючим і використовуйте його. Скорочуйте свої пориви на оточуючих, і переводите їх на неживі предмети. Деякі ходять в тир на стрільби, деякі купують найдешевший (або не найдешевший :)) набір посуду і розбивають його вщент, а комусь достатньо походу на бокс, де важить його улюблена груша. У всіх трьох варіантах не страждають ваші близькі і всі хто вас оточує в перебігу дня. Це безпечно. Ви не отримаєте такий же віддачі, не отримаєте криків у відповідь. Після «визволення» ви відчуєте легкість і умиротворення, негатив і руйнують думки покинуть ваш розум і ви зможете бачити своє життя з чистою головою ..

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх