Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Головне зображення ілюстративне

    Гроші

    Як звільнитися з роботи? Декілька дієвих порад

    Як звільнитися з роботи? Звільнитися з ненависної роботи, іноді буває так само не просто, як знайти собі нову, адже часто це супроводжується моральними, психічними і навіть матеріальними витратами, на які просто не вистачає сил. Адже буває, що колишній роботодавець, просто не хоче нас відпускати, і може заподіяти масу незручностей і неприємностей, які можуть позначитися на нас не найкращим чином. Можна, звичайно, себе заспокоювати, адже таке не бажання звільняти Вас, говорить про ступінь значущості для компанії і про те наскільки цінує Вас керівництво: за поганого працівника триматися не стануть, працівника ж хорошого постараються втримати. Але навіть це не завжди допомагає пережити цей нелегкий етап в житті, якщо Ви вже точно вирішили для себе поміняти місце роботи. Як звільнитися з роботи? Тут Вам допоможуть наші поради.
    Перш за все, Вам потрібно чітко для себе зрозуміти, що далеко не всі роботодавці люблять, коли їх підлеглі за їх спиною або тим більше відкрито, проводять розшукові заходи щодо пошуку нової роботи. Навіть якщо Ви робите це в обідню пору, коли Ви маєте право приділити пару хвилин і собі. Розсилати резюме, дзвонити по оголошеннях і їздити на співбесіди краще за все не на роботі. Найкраще для Вас буде шукати нову роботу не в офісі, а у себе вдома, де точно ніхто з начальства і колег не буде знати. Як говоритися, менше знають – міцніше сплять.
    Навіть якщо Ви підшукали для себе нову роботу, і Вас з радістю на неї беруть – не поспішайте відразу звільнятися. Завершіть всі розпочаті проекти, передайте всі свої справи, закрийте всі «дірки», як і личить справжньому профі, і лише тоді подумували про звільнення. «Тікати» зі старої роботи – непрофесійно і не красиво, не забувайте це.

    Підготуйте свого колишнього роботодавця до Вашого звільнення заздалегідь. Просто попередьте за місяць до очікуваного звільнення, що Ви хочете змінити місце роботи. Начальник може піти Вам на поступки і натякнути про обов’язкове місячне відпрацювання, на яке Ви вже будете готові, а може до Вашого звільнення поставитися і більш ліберально і не змусити Вас відпрацьовувати.
    Будьте готові до бурхливої ​​реакції, яка може послідувати після того як Ви натякне про Ваше можливе звільнення. Чим Ви цінніше, як працівник, тим з меншою радістю Вас будуть відпускати. Вам можуть навіть запропонувати підвищення окладу, посада начальника відділу, або навпаки, вилаяти і вигнати з кабінету. І до того і до іншого потрібно бути готовим заздалегідь. Продумайте всі варіанти розмови з начальником, до безпосередньо розмови.
    Поставтеся спокійно до пліток які можуть виникнути, після того як Ваші колеги дізнаються, що Ви збираєтеся йти. Це часто буває через банальну заздрість, до якої потрібно поставитися філософськи. Не звертайте уваги на плітки, і Вам буде простіше пережити останній місяць Вашої роботи.
    Не варто розслаблятися в останні дні Вашого перебування на роботі, постійно спізнюватися, робити собі перекури по 2-3 години, і насолоджуватися тим, що все вже позаду. Пам’ятайте, що останнє враження, яке Ви збираєтеся залишити про себе, часто не менш важливо, ніж враження перше – ним можна все зіпсувати в самий останній момент.
    Ну і останнє, теж дуже важливе, знайдіть в собі сили подякувати всім, з ким Ви працювали, згадайте світлі моменти Вашої роботи, посміхніться разом з усіма. З колишніми колегами і начальством можна цілком залишитися і друзями, тим більше, якщо Ви цього дуже хочете.
    Ось так, дуже просто, можна звільнитися без проблем і стресів з роботи. Головне, не забувайте, у всьому потрібен правильний підхід. Виберіть для себе кращу стратегію, на Ваш погляд, і тоді звільнення пройде без клопоту. Успіхів!

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх