Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Головне зображення ілюстративне

    Поради

    З чого почати займатися благодійністю?

    Останнім часом благодійність перестала бути долею обраних. Зараз, все більше людей стали шукати спосіб як зайнятися благодійністю і змінити життя інших людей на краще.
    Незважаючи на те, що бажаючих зайнятися благодійністю багато, благодійників і добровільних помічників все ще недостатньо. Вся справа в тому, що люди просто не знають, як зробити перший крок і з чого почати. Тому ми розкриємо вам декілька секретів.

    Вирішіть, яка саме ваша допомога.

    Для цього вам буде потрібно точне знання об’єкта вашої допомоги. Припустимо, ви хочете зробити добро дитбудинківським дітям. В такому випадку, оцініть реально свої фінансові можливості, щоб благодійність не позначилася на вашому сімейному бюджеті.

    З чого почати займатися благодійністю?

    Джерело: b24.te.ua

    Стати волонтером.

    Якщо ви не маєте достатні фінансові можливості, ви можете займатися волонтерською діяльністю. Допомогу можна буде надати ставши волонтером в дитячому будинку. Наприклад, просто взявши участь в якому-небудь концерті, або влаштувавши дітям свято.
    Допомогти дітям-сиротам, ви можете також тим, що прийдете в дитячий будинок і принесете фрукти і солодощі. У ваших силах, також попросити дозвіл у керівництва дитячого будинку дозволити вам взяти дитину на вихідні. Це дасть дитині відчути атмосферу повноцінної сім’ї.
    Якщо вам дадуть відповідь відмовою, можете, хоча б пограти в якусь гру з дітьми.

    Поміркуйте над тим, кому потрібна ваша допомога.

    Вирішивши, хто для вас об’єкт для заняття благодійністю, будьте готові до спілкування з ним. Якщо ви вибрали дітей-сиріт, то вам доведеться контактувати з дітьми різного віку. Крім цього, займатися збором допомоги для них і відвідувати дитячі будинки та інтернати. Щоб надавати допомогу, потрібно бути морально стійким і не показувати свого страху або жалості.

    Знайдіть соратників по благодійності.

    Щоб більш ефективно займатися благодійністю, потрібно знайти людей, які займаються добрими справами не перший рік. Можна звернутися в благодійний фонд і увійти до складу їх волонтерської групи. Або, наприклад, ви з другом дитинства запросто зможете організувати допомогу дитині, яка потребує пару зимових чобітків. Так, спільними зусиллями ви зможете більше домогтися добра на цій землі.

    Будьте незалежним волонтером.

    Вибравши такий вид допомоги, ви повинні розуміти, що вам доведеться витрачати масу особистого часу і коштів. Наприклад, для того, щоб допомогти хворій людині ви повинні знайти фінансові можливості особисто. Або знайти людей, які вам допоможуть полегшити життя такій людині. Зате, ви будете більш задоволеним і щасливим людиною від усвідомлення особистої участі в такій справі.
    Якщо у вас немає достатньо фінансів, ви можете хоча б допомогти жебракові декількома гривнями або їжею.

    Спробуйте умовити і спонукати займатися благодійністю інших людей.
    Ви можете стати також донором крові. Це теж одна з форм благої справи.
    Буде важливим в такій справі і допомогу через соціальні мережі. Наприклад, ви можете подати оголошення, що дитячий будинок потребує нових меблів. Або обклеїти стовпи і автобусні зупинки з закликом допомоги про те, що дитячий будинок потребує іграшках.
    Слід пам’ятати, що заняття доброчинністю має йти з самого серця. Ви повинні іншим людям допомагати, перш за все, безкорисливо і не афішуючи це публічно.

    Благодійність – не завжди означає матеріальну допомогу, вона може приймати і інші, не менш цінні форми. Це може стати моральна підтримка або добра порада.
    Перш за все, необхідно пам’ятати, що благодійність необхідна не тільки тим хто потребує допомоги, але і вам. Заняття благодійністю приносить всім щастя.

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх