Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Головне зображення ілюстративне

    Поради

    Як правильно облаштувати кімнату для хлопчика

    Кімнату для хлопчика психологи радять обставляти так, щоб у ній було місце і для боксерської груші, і для навчання на п’ятірки.

    Це дуже непроста задача для дизайнерам, адже часом для дитячої батьки виділяють дуже небагато простору. Як розділити кімнату на зони для праці та відпочинку, зробити її безпечною, та ще, щоб все це сподобалося дитині, розповідає дизайнер по інтер’єрах Віра Петрова.
    Звичайно, існують універсальні вимоги, яким повинна відповідати будь-яка дитяча кімната. Перш за все, це безпека. Тому при оформленні простору для хлопчика краще всього використовувати натуральне дерево і тканини. Відмінним рішенням може стати дерев’яний паркет, меблі з натуральної деревини і якісний текстиль. Дуже добре, якщо батьки згодні відвести для свого спадкоємця велику кімнату! І не тільки тому, що хлопчакам потрібно багато місця, щоб бігати і стрибати. Справа в тому, що в дитячу кімнату для хлопчика потрібно вмістити кілька зон. Це, природно, зона відпочинку з ліжком, потім зона для навчання, де потрібно помістити письмовий стіл і полки для підручників, і ігрова зона, яку необхідно облаштувати відповідно до інтересів дитини.
    Ліжко прибираємо в шафу
    Що найголовніше в інтер’єрі дитячої кімнати для хлопчика? Функціональність! Якщо для дівчинки важлива декоративність і навіть деяка химерність інтер’єру, то з хлопчиками все інакше – їм до смаку сучасний дизайн. Тому ніяких ліжок з пологом «а ля принцеса», туалетних столиків і дзеркал! Зате в дитячу кімнату для хлопчика відмінно вписуються вбудовані шафи, легкі стелажі і висувне ліжко, яке вранці можна прибрати і звільнити простір для рухливих ігор.
    Синій, червоний, блакитний …
    Які кольори вибрати для оформлення дитячої кімнати для хлопчика? Найкраще контрастні та яскраві. Наприклад, якщо в дитячій стіни персикового або бежевого відтінку, можна вибрати меблі з яскраво-червоною оббивкою, а з білими стінами і стелею відмінно поєднуються темно-сині штори і килим на підлозі. На вибір колірної гами впливає «тематика» кімнати – в тому випадку, якщо дизайн розробляється з урахуванням інтересів дитини. Так, біло-синя колірна гамма – ідеальний вибір для дитячої в стилі «морської романтики». Якщо хлопчик обожнює історії про піратів і капітанів далекого плавання, йому напевно сподобається такий дизайн. В якості деталей інтер’єру відмінно підійдуть штурвал або морська карта на стіні. Якщо хлопчик захоплюється спортом, інтер’єр можна виконати в кольорах його улюбленої футбольної команди, повісити на стіну плакати зі спортсменами, а до стелі прикріпити боксерську грушу. Хто знає, можливо саме такий продуманий інтер’єр допоможе малюкові вирости в олімпійським чемпіоном! А якщо майбутній господар кімнати обожнює фільми про ковбоїв, то інтер’єр можна виконати в стилі кантрі – поставити ліжко з неструганого дерева, використовувати кольори пісочно-коричневої гами і помістити в кутку дерев’яну скриню, де хлопчик зможе зберігати свої іграшкові пістолети! Як бачите, в дизайні дитячої кімнати для хлопчика багато різних нюансів, які потрібно враховувати. Але саме вони роблять таку кімнату абсолютно неповторною і унікальною!
    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх